Pintxoak

Iruñan, sukaldaritza txiki fin horretaz goza daiteke, bazkari nagusien aurreko ohitura errotu hori betetzeko. Taberna gehienek beren jardueraren askotariko lagina dute, eta pintxo tradizionalekin batera lurraldeko produktuetan oinarritzen diren pintxo sofistikatuak eskaintzen dira.  

Tabernetako barrak tokiko gastronomiaren tradizio eta abangoardiaren erakustoki apartak dira. Aukera ona da txistorra famatua, betegarria, onddoak edo frijituak –bexamela eta osagai nagusi bat duten aperitibo ohikoak– dastatzeko.

Juevintxoa urteko ostegun guztietan egiten den jarduera da, non 30 taberna baino gehiagok kalitatezko ardo bat (edo zuritoa) eta pintxo bat eskaintzen baitute. 2 euroren truke baino ez.

Informazio Praktikoa

Ibilbidea: 

     Iruña Bertako Gastronomia da

     Pintxoen Ibilbidea

Agenda:

      Juevintxoa